Chirurgie estetica - Body lift

Chirurgie estetica – Body lift

Body lifting-ul sau Liftingul corporal este o metodă nouă care combină mai multe tehnici pentru a remodela şi tonifia organismul – abdomenul, coapsele, fesele, spatele. In cele ce urmează incerc să vă dau toate informaţiile despre body lifting – liftingul corporal!

Face liftingul, de asemenea, cunoscut sub numele de procedura de lifting facial este deja o interventie extrem de populara. Mulţi apelează la această procedură atunci când faţa numai arată bine, ca urmare a pierderii tonusului muscular şi a pielii căzute. Dar cum putem proceda atunci cand întregul corp isi pierde tonusul muscular? Ce se poate face pentru abdomenul, fesele şi coapsele căzute? Răspunsul este o operaţie de body lifting (liftingul corporal), o procedură ce are drept scop remodelarea corpului care suferă din cauza pielii in exces şi a pierderii tonusului muscular.

Body liftingul – Liftingul corporal, de asemenea cunoscut ca si lower body lift (liftingul părţii inferioare a corpului) este o metodă relativ nouă în Romania, ce combină mai multe tehnici existente, adaptate fiecarui pacient in parte. Operatia estetica de body lifting (liftingul corpului), de obicei, implică îndepărtarea si remodelarea pielii şi tesuturilor in exces dar presupune si intarirea muşchilor de la nivelul stomacului, spatelui, feselor. Interventia poate fi una mai indelungata sau rezultatul dorit de pacient poate fi atins printr-o serie de operaţii.

Body lifting – Liftingul corporal – cui îi este adresat?

Body liftingul – Liftingul corporal este adresat în primul rând persoanelor care au reuşit să scape de mai multe kilograme nedorite dar au rămas la sfârşitul procesului de slăbire cu piele în exces care nu se poate contracta la dimensiunile noului aspect al organismului. Procedura (operatia estetica) este recomandata doar după ce pacientul a ajuns la greutatea dorită, deoarece in cazul in care pacientul va slabi suplimentar se va confrunta din nou cu aceasta problema.

Trebuie reţinut că interventia de body lifting ar trebui să rezolve doar problema excesului de piele şi nu este destinată persoanelor obeze, care isi doresc sa scada in greutate.

Liftingul corporal poate fi un tratament complementar, care să urmeze unei scaderi în greutate rapide si masive din urma unei intervenţii chirurgicale de tip bariatric – balon gastric, etc..
Liftingul corporal va elimina astfel pielea in exces din zone precum: abdomen, spate, fese şi coapse, iar alte regiuni ale corpului cu probleme precum braţe, faţă şi piept, vor necesita interventii suplimentare.

Inafara situatiei anterior mentionate, persoanele care şi-a pierdut elasticitatea si tonicitatea pielii din alte motive, în special genetice sau ivite odata cu inaintarea in vârstă, pot apela, de asemenea, la o intervenţie chirurgicală de lifting corporal. În aceste cazuri pielea vizibil in exces va fi eliminata, iar corpul va capata un aspect mai tânăr cu o piele mai întinsă.